It is currently Tue Sep 27, 2022 1:33 am

RUNNING WITH RIFLES Multiplayer

test

Game servers 66 List provided by EpocDotFr | Players online 119


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: Mon May 09, 2016 11:23 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 29, 2015 12:17 am
Posts: 4
Is there a way to load the soldier from rwr into the voxel editor?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: RWR Voxel Editor 0.1
PostPosted: Tue May 10, 2016 12:46 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Apr 06, 2015 12:08 am
Posts: 30
pasik wrote:
xorte-renshe wrote:
pasik wrote:
* Launching
    rwr_editor.exe [model XML file] [animation XML file]
    * When launching the editor, an OGRE dialog pops up: select the Rendering subsystem, there's only one choice. I'd also recommend using the tool in non-fullscreen mode. Click OK to run the editor.
    * If the editor is launched without command line parameters, the editing happens on a model file "new.xml". If such file doesn't exist, it will be created when the model is saved.


I'm rather new to this game and to voxel-based stuff in general. From this quoted bit above, I really haven't the foggiest how to actually open the xml files using the editor. (I'm used to programs having either a "file/open" feature or having the ability to open files that you drag and drop on them.) It also doesn't seem like the command prompt style of opening it is working. I put in the path for the moved soldier2.xml file (which for me is C:\Users\Owner\Downloads\"running with rifles"\modding\"Voxel editor"\rwr_editor\rwr_editor.exe soldier2.xml soldier_animations.xml), and the OGRE dialog comes up. However, I cant select anything. In fact, there's nothing to select. The rendering systems tab is blank, as well as the box under it.

So, how exactly do you correctly open a file in the Voxel Editor?

I'm excited to have this program - now if I could only figure out how to use it, haha.


Here are the steps I'd use, it's on Windows 7:

Unzip the zip, access the editor folder with Windows Explorer and select & copy the location on the address bar to the clipboard (Ctrl-C)
Image

Open Start menu and type cmd (and press enter) to access Command prompt.
Image

In Command prompt, type cd and paste the clipboard after it (right click on the screen, you may have to separately choose Paste in the context menu depending on your Command prompt settings), so that the line becomes "cd C:\location_to_the_editor_folder". Now comes the part where you call "rwr_editor.exe the_file_you_want_to_edit.xml".
Image

If this is the first time you're launching the editor, the Ogre dialog seems completely blank, funnily enough. Now you need to click on the blank drop down box which says Rendering Subsystem on the left, this will reveal the Direct3D9 Rendering Subsystem choice, select it.
Image

Then the dialog will be filled, you'll probably want to set Full screen to No.
Image

Now click ok to launch the editor, and there you are then.
Image

Basically where I highlighted in red is were you would want to put soldier file's name.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 03, 2016 9:12 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 11, 2014 6:38 pm
Posts: 18
Okay, so i've edited many models and done many things with the editor but I've never been able to edit the animations. I've done the cmd command "rwr_editor.exe droid_general.xml (which is my model) soldier_animations.xml" but it acts like it is going to run but nothing appears. Is there some other command I'm supposed to be doing to edit the animations? -Lil_misfit

EDIT:
I found out you must press 2 to enable Animation mode.

EDIT 2: Now I have a question. How do I save my animations and use them once they are made?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 06, 2016 8:33 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Jun 27, 2011 11:59 am
Posts: 2855
Updated the editor to version 0.13. The main change should be that the animation comment, which is used as animation key in game, is now preserved when saving. It was actually done back in 2013 but just realized it was never released :roll:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 06, 2016 8:38 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Jun 27, 2011 11:59 am
Posts: 2855
lil_misfit wrote:
EDIT 2: Now I have a question. How do I save my animations and use them once they are made?

Open the animations XML file in a text editor and you should see all the animations have a comment field:
Code:
<animation loop="0" end="1.140000" speed="0.650000" comment="reloading, m16a4">

(If the comments have disappeared, update the editor to 0.13)

If you're adding a new animation, you'd add that comment too and use it to give a unique key for the animation.

In a weapon file, you'd then refer to that animation using the key
Code:
<animation state_key="reload" animation_key="reloading, m16a4" />


You'll sometimes see the old index based way being used in weapon files which should be avoided, no need to count the animations if you can just use the key.
Code:
<animation key="recoil" ref="12" />


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 15, 2016 11:49 am 
Offline

Joined: Mon Aug 15, 2016 11:32 am
Posts: 5
Everytime I click ok on the Ogre3d window, the editor will open but with a black screen and a smaller window saying "Win32InputManager::Win32InputManager >> Not able to init DirectX8 input!". I tried opening it using the cmd (there's a youtube tutorial) but it still won't work. I'm sorry if my question is very noobish as I am new to this but please help. Thank you!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 25, 2016 4:32 am 
Offline

Joined: Sat Oct 05, 2013 12:19 am
Posts: 635
You need to Install DirectX, I believe.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 25, 2016 11:42 am 
Offline

Joined: Mon Aug 15, 2016 11:32 am
Posts: 5
The Soldier wrote:
You need to Install DirectX, I believe.

I checked my computer and it said that I have DirectX11 installed, it still won't work though.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 25, 2016 3:36 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 05, 2013 12:19 am
Posts: 635
chartile wrote:
The Soldier wrote:
You need to Install DirectX, I believe.

I checked my computer and it said that I have DirectX11 installed, it still won't work though.

It may want DirectX 8 or 9 instead of 11 - I had the same problem on my desktop. I just installed RWR from Steam and let Steam install DirectX for me from the first boot installs, and boom, it ran perfectly fine.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 26, 2016 6:42 am 
Offline
Site Admin

Joined: Mon Jun 27, 2011 11:59 am
Posts: 2855
This is the one https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=34429


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group